Preston Hollow House - Eckxstudio for Modern Architecture
Preston Hollow House2020-05-11T08:34:29-05:00

Project Description

Preston Hollow House is a 10,000 square foot two-story residence with five bedrooms, six full bathrooms and two half-baths arranged in intersecting bar shapes enclosing a large backyard. The entertaining spaces are designed for large gatherings and feature floor-to-ceiling windows and fully sliding walls of glass. Embracing the contemporary surroundings of the Preston Hollow area of Dallas, gallery-like spaces are situated throughout the home to feature the client’s extensive art collection, including large works of art; and exterior planes of wild grasses and stone hold large outdoor sculptures.

A large guest motor court sits along the entry drive, and two separate garages provide space for six vehicles. The smaller two-car garage and a home office space at the back of the house face the rear of the property where a tennis court is set into the landscaping.

A neutral and serene material palette is used throughout the home with Leuders limestone walls being joined by rift-cut walnut paneling and museum-finished white walls and ceilings. Large-format porcelain tile extends outward from the ground floor and clads the front porch and pool deck for a seamless inside-outside plane. The home is large but highly efficient featuring LED lighting, ground-source heating and cooling and a vegetated green roof atop the ground floor. A photovoltaic array above the second floor roof provides much of the home’s electricity usage.